Μαστίχα Χίου σκόνη
Μαστίχα Χίου σκόνη
Βοηθά στην εξάλειψη – μείωση του ελικοβακτηριδίου. Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση στομαχικών διαταραχών. Σύμφωνα με μελέτες, η Μαστίχα συνεισφέρει στην υγιεινή του γαστρεντερικού συστήματος. Η Ινουλίνη είναι φυτική ίνα από τις ρίζες ραδικιού και βοηθάει στην ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου. Κατάλληλο και για διαβητικούς.Χρησιμοποιείται και στην παρασκευή
- Σκόνη μαστίχας. Η σκόνη μαστίχας διακρίνεται σε μαγειρική και διατροφική. Στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική χρησιμοποιείται η μαγειρική σκόνη μαστίχας ως συστατικό για βελτίωση της γεύσης. Για παράδειγμα, σε λουκούμια, τσίχλες, καραμέλες, ζαχαρωτά, παστέλια, τσουρέκια, μπισκότα, παγωτά, ψωμί.