Μαχλέπι σκόνη
Μαχλέπι σκόνη
Εκτός από τις μαγειρικές του χρήσεις, το μαχλέπι πιστεύεται ότι έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες. Λέγεται ότι έχουν πεπτικές και καραμελικές επιδράσεις, ενώ μπορεί επίσης να έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Χρησιμοποιήτε κυρίως σε τσουρέκια, κουλουρακια, σε διάφορα άλλα γλυκά και είναι πολυ ωραίο σε ελληνικό καφέ. Το μαχλέπι, περιέχει ένα συστατικό την κουμαρίνη, η οποία έχει καταπραϋντική και αντι-ερεθιστική δράση.Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες για να τονίσει την γλυκιά γεύση των παραδοσιακών γλυκισμάτων.