Πιπέρι κόκκινο γλυκό καπνιστό
Πιπέρι κόκκινο γλυκό καπνιστό
Η καπνιστή πάπρικα, με το πληθωρικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, την πικάντικη τσαχπινιά της, τη βαθιά νοστιμιά και τα μυστηριώδη αρώματα καπνού από ξύλο, είναι απ’ τα πιο συγκλονιστικά μπαχαρικά που γνωρίσαμε στα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Πασπαλίστε με καπνιστή πάπρικα τις πατάτες φούρνου και τις τηγανιτές, ρίξτε τη σε ομελέτες, σε ριζότα, σε ψητά μανιτάρια, σε σούπες, σε τραχανά, σε όσπρια, σε γαρίδες, σε κρεατικά, σε μπιφτέκια και κεφτέδες, σε πουλερικά ή φτιάξτε μαρινάδες για σαλάτες, μελιτζανοσαλάτες ή σουβλάκια στο σπίτι πασπαλίζοντας τη πίτα.