Ρύζι μπασμάτι
Ρύζι μπασμάτι
Το μπασμάτι είναι μια ποικιλία μακρύκοκκου ρυζιού με φυσικές αρωματικές ιδιότητες ιδανικό για πιλάφι αλλά και εξωτικές συνταγές. Το ρύζι μπασμάτι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, ενώ θεωρείται πιο υγιεινό από άλλα είδη ρυζιού λόγω της ιδιαίτερης σύστασης των κόκκων του αμύλου του. Το μπασμάτι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με το κοινό λευκό, επομένως δεν προκαλεί πολύ απότομη αύξηση στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος.