Ρύζι καρολίνα Σερρών
Ρύζι καρολίνα Σερρών
Το ρύζι καρολίνα είναι λευκό μεσόσπερμο ρύζι, πολύ δημοφιλές στην ελληνική κουζίνα, κατάλληλο για πιλάφι, ριζότο και φαγητά φούρνου. Χάρη στη μοναδική του ιδιότητα να απελευθερώνει άμυλο την ώρα που μαγειρεύεται, το φαγητό με ρύζι καρολίνα γίνεται εξαιρετικά ζουμερό και χυλωμένο.Έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να απορροφά τα λίπη και γι’ αυτό είναι κατάλληλο για πιλάφι που δεν θα στραγγιστεί. Επίσης είναι κατάλληλο για φαγητά φούρνου. Ιδανικός τρόπος και χρόνος μαγειρέματος: 1 μέρος Καρολίνα, χρειάζεται 2½ – 3 μέρη υγρού για να μαγειρευτεί. Χρειάζεται γύρω στα 13΄ λεπτά αν θέλουμε να κρατάει λίγο και 15΄ λεπτά, αν μας αρέσει πιο μαλακό.