Ξηρός καρπός κάσιους ωμό
Ξηρός καρπός κάσιους ωμό
Τα κάσιους είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, Β6 και αντιοξειδωτικά. Μια χούφτα ψημένα κάσιους είναι αρκετή για την πρόσληψη της ημερήσιας δόσης μετάλλων, ιχνοστοιχείων, φωσφόρου, φυτικών ινών, μαγνησίου, μαγγανίου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Θεωρούνται φυσικά αντικαταθλιπτικά και ασπίδα κατά του οξειδωτικού στρες.
Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης τα κάσιους:
- Μαζί με αποξηραμένα φρούτα και cranberries ή σταφίδες.
- Μαζί με κινόα ή πλιγούρι και διάφορα λαχανικά ως συνοδευτικό.
- Σε τρουφάκια με χουρμάδες και κακάο.
- Σε πιλάφι με πιπεριές και μανιτάρια.
- Μαζί με πολλά λαχανικά μαγειρεμένα σε γουόκ.
- Σε χορτοφαγικές συνταγές ως συστατικό για dressing.
- Ως έξτρα φυτική πρωτεΐνη στο γεύμα σου.
- Ως αντικατάσταση καθημερινού τσιμπολογήματος, αντί για μπισκότα, πατατάκια κλπ.